25.6.09

Solidariteitsacties aan de Iraanse ambassade

Morgen en overmorgen zijn er twee solidariteitsacties aan de Iraanse ambassade in Brussel. Vrijdag gaat het initiatief uit van de drie grote vakbonden. Die zullen protesteren tegen de repressieve aanpak van de arbeidersbeweging en onder meer het feit dat vakbondsleider Osanloo nog steeds in de gevangenis zit. Zaterdag volgt een actie van de Iraanse linkse organisaties in ons land.

Voor vakbondsrechten
Vrijdag wordt om 13u verzameld aan de Iraanse ambassade in Brussel. Heel de dag wordt internationaal actie gevoerd door tal van vakbonden. Ook in ons land zullen een aantal buschauffeurs solidariteitspamfletten verspreiden om te protesteren tegen het feit dat Osanloo nog steeds in de gevangenis zit. Osanloo is een leider van de onafhankelijke vakbond van buspersoneel in Teheran. De militante opstelling van de busarbeiders leidde er tot zijn arrestatie.

Meer info over de internationale actiedag van de vakbonden op 26 juni vind je op de site justiceforiranianworkers.org.

Solidariteitsactie op zaterdag
Zaterdag wordt om 13u door linkse militanten uit Iran een actie gehouden aan de Iraanse ambassade in Brussel. Een solidariteitscomité wil de beweging in Iran ondersteunen. De militanten spreken zich uit tegen de repressie en tegen het reactionaire regime van Ahmadinejad. In de oproep wordt duidelijk gemaakt dat Mousavi niet fundamenteel anders is, in de jaren 1980 bewees Mousavi dit toen hij premier was.

De betogers zullen hun solidariteit betuigen met de jongeren en arbeiders die op straat komen in Iran, met de democratiebeweging, de vrouwen, studenten, de arbeiders en alle anderen die hun woede op straat uiten.

Deze actie zal plaats vinden tussen 13u en 15u30 aan de Iraanse ambassade.

Iraanse ambassade in Brussel
Het adres van de Iraanse ambassade is Avenue Franklin Roosevelt 15, Brussel.

Geen opmerkingen: