30.4.09

NSV voert schandalige actie tegen sans-papiers aan de Antwerpse universiteit

Ook aan de Antwerpse universiteit wordt actie gevoerd door mensen-zonder-papieren die protesteren tegen het feit dat ze nu al zo lang in onzekerheid worden gelaten. NSV organiseerde in samenspraak met het Vlaams Belang een actie om de mensen-zonder-papieren te intimideren: ze werden bekogeld met WC-papier...

Bij het aantreden van de regering werd beloofd dat er een regularisatie volgens bepaalde criteria zou komen. Meer dan een jaar later is zelfs die beperkte regularisatie niet gerealiseerd. Honderden gezinnen en vluchtelingen leven in onzekerheid, hun toekomst wordt steeds verder uitgesteld en gehypothekeerd omdat de regeringspartijen voor de verkiezingen geen beslissing durven nemen over een regularisatie. De acties van de mensen-zonder-papieren drukken vaak een wanhoop uit. Er is een brede steun van de rectoren van de universiteiten over de verschillende levensbeschouwingen tot de advocatuur.

Er zijn blijkbaar ook tegenstanders. In Antwerpen eiste het Vlaams Belang op de gemeenteraad dat bij de asielacties tot arrestaties zou worden overgegaan. De partij eiste een hard optreden tegen de “illegale” mensen. Om de daad bij het woord te voegen, werden ook de stoottroepen van het Vlaams Belang ingezet om duidelijk te maken wat het standpunt van deze partij is.

De NSV (Nationalistische Studentenvereniging) is de studentenclub van het Vlaams Belang. In samenspraak met de partij werd actie gevoerd aan de bezetting door de mensen-zonder-papieren. De studenten gooiden met WC-papier naar de sans-papiers en riepen: als jullie papier willen, is dit het papier dat je kan krijgen. Dit voorval heeft uiteraard velen geschokt. Zelfs de Gazet van Antwerpen moest in een editoriaal uithalen naar de NSV’ers die volgens Lex Molenaar getuigen van weinig “beschaving” of “opvoeding”.

Dit is inderdaad een schandalige actie waar ook de universitaire overheden een verantwoordelijkheid in dragen. De afgelopen jaren werd NSV niets in de weg gelegd om aan de universiteit actief te zijn als een “normale” studentenvereniging. De groep kan er debatten houden of meetings organiseren voor de eigen partij. Enkele weken geleden werd nog een bijeenkomst van de Actief Linkse Studenten onmogelijk gemaakt door een groep NSV’ers, voor de gelegenheid onder de schuilnaam “Autonome Kameraden”. Het waren echter NSV’ers waaronder een gemeenteraadslid van het VB in Mortsel die de toon zet in NSV-kringen als het op geweld en provocaties aankomt.

Geen opmerkingen: