4.3.09

Trouwe VB-soldaat stapt uit partij

Luc Sevenhans stapt uit het Vlaams Belang en zetelt voortaan als onafhankelijke. Overstappen naar een andere partij is volgens hem nog niet aan de orde, VB-voorzitter Valkeniers ziet hem echter al bij CD&V belanden. Sevenhans was defensiespecialist van het Vlaams Belang en was reeds 30 jaar actief bij de partij.

In de beginjaren zou Sevenhans een rol hebben gespeeld in het verzamelen van financiële middelen voor de partij. Hij is al 12 jaar Kamerlid en tevens al lange tijd gemeenteraadslid voor het VB in Brasschaat. Het openblijven van de kazerne in Brasschaat is zowat het belangrijkste politieke doel van Sevenhans. Recent kwam hij in aanvaring met zijn partijleiding omdat hij pleitte voor het sturen van para’s naar Congo. Het VB verklaarde daar tegen te zijn en Sevenhans voelde zich als defensiespecialist gepasseerd.

Het lijkt erop dat Sevenhans vindt dat defensieminister De Crem het niet slecht doet. Er wordt beweerd dat er toenadering zou zijn tot CD&V, een gerucht dat mee wordt verspreid door VB-voorzitter Valkeniers in Gazet van Antwerpen: “Ik vraag me af hoe hij zijn Vlaams nationalistisch verleden kan rijmen met bewondering voor CD&V.” Het VB eist dat Sevenhans zijn zetel aan de partij terug geeft, hij zit als opvolger van Dewinter in de Kamer.

Voor het VB is dit een nieuwe nederlaag: Sevenhans is immers niet één van de Vlaamse parlementsleden die moet vertrekken wegens de dalende scores in de peilingen, hij is federaal parlementslid. Nadat zowat alle aangekondigde nieuwe verruimers terug van het toneel zijn verdwenen bij het VB, beginnen nu ook de oudgedienden de partij de rug toe te keren.

Geen opmerkingen: