21.1.09

Laat Usman, Melina en hun kinderen blijven! 28 januari: protestactie aan het ministerie voor asiel

Usman Khan Mohammad kwam op 1 september 1999 in België aan. Hij kwam uit het door Pakistan bezette deel van Kasjmir waar hij politiek actief was. Melina Dolor kwam in 2000 naar ons land vanuit de Filippijnen. Beiden werden als goedkoop huispersoneel gebruikt door ambassades tot ze daartegen in verzet gingen en asiel aanvroegen. Het misbruik op de ambassades werd door Usman en Melina ook op televisie naar buiten gebracht op Telefacts (VTM, 9 mei 2007) en Koppen (één).

Ze leerden elkaar kennen en kregen hier twee kinderen: Amad en Imran. Die zijn nu zes en vier en lopen school in het Nederlands. Amad en Imran zijn nog nooit in Kasjmir of de Filippijnen geweest. Ondanks een ijzersterk dossier werd een regularisatie-aanvraag van Usman en Melina negatief beoordeeld. Eerder werd ook de asielaanvraag geweigerd. Beiden kunnen onmiddellijk aan de slag, spreken vlot Frans en ook een woordje Nederlands, zijn goed ingeburgerd en hebben hier hun politieke activiteiten verder gezet met de Linkse Socialistische Partij.

Terugkeren is geen optie: het zou Usman en Melina uit elkaar trekken, hen in ernstig gevaar brengen en bovendien stelt de vraag zich: waar zouden de kinderen naartoe moeten? Naar een voor hen onbekend land met een verscheurende keuze tussen vader en moeder.

Wij vinden dit onaanvaardbaar en voeren campagne voor een onmiddellijke regularisatie van Usman en Melina en tegen het repressieve en willekeurige asielbeleid. Een online petitie werd gecombineerd met een gewone petitie en daarmee werden honderden handtekeningen opgehaald.

Om het dossier verder kracht bij te zetten, wordt een protestactie gepland voor het ministerie van asiel. Het is de bedoeling om de petitie daar af te leveren en tegelijk nogmaals te protesteren tegen het feit dat er nog altijd geen verblijfsvergunning wordt toegekend. Zowel Usman als Melina kunnen onmiddellijk aan de slag gaan met een arbeidsovereenkomst, de kinderen doen het goed op school en terugkeren is geen optie. Waar wacht de minister nog op?

Protestactie
> woensdag 28 januari om 14u30
> aan het Minister van migratie en asielbeleid, Wetstraat 34-36, Brussel.
> We willen met een paar spandoeken voor het ministerie post vatten en tegelijk de petitie afleveren.

Teken de petitie
Je kan in de aanloop naar de actie nog steeds overgaan tot het tekenen van de petitie op volgend adres: http://www.petitiononline.com/usmeli10/petition.html

Geen opmerkingen: