3.12.08

VB'er wil troepen naar Congo sturen

Bericht overgenomen vanop http://yelloman1.blogspot.com/

In de zevende dag verklaarden de voorzitters van CD&V, Open Vld, sp.a en LDD zich akkoord om troepen te sturen naar Congo, dat op dit moment afglijdt naar een genocide.

Van een Afrikaanse genocide meer of minder heeft men bij Vlaams Belang nooit wakker gelegen, ook nu niet. Het is dan ook geen verassing dat de partij als enige zich verzet tegen het sturen van troepen naar Congo.

VB-defensiespecialist Luc Sevenhans ziet het echter anders en is niet te spreken over het partijstandpunt dat hij volledig achterhaald noemt. Niet dat Sevenhans een plotselinge opstoot krijgt aan medelijden voor de Congolezen, verre van. Sevenants denkt vooral aan de migratiestroom die een Congolese burgeroorlog met zich zou meebrengen: "Beseffen ze bij het Vlaams Belang dat een onveilige toestand in Congo effect heeft op de migratiegolf vanuit centraal-Afrika richting Europa?" De VB-defensiespecialist wil enkel troepen sturen met een stevig mandaat: "Want het mag niet gaan om bruggen of hospitalen bouwen."

Volgende week heeft Sevenhans een gesprek met de partijtop waarin hij hoopt dat men het standpunt zal wijzigen, anders ziet hij zichzelf in een moeilijk parket terechtkomen: "Dan zal ik ofwel mijn woorden moeten inslikken, ofwel mijn conclusies trekken." Hij hoopt dan ook dat zijn fractiegenoten hem niet in een "onmogelijke positie" zullen dwingen.

Geen opmerkingen: