20.11.08

"Je hebt me 88 keer bedrogen"

De liefdesaffaire tussen Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel neemt steeds groteskere vormen aan. Beiden blijven ontkennen dat er ooit een relatie was. Ook nu Knack uitpakte met een aantal mails die beiden elkaar verstuurden, wordt staalhard ontkend. De mails zijn vervalst, aldus Vanhecke en Morel. Eerder werd al maandenlang gesuggereerd dat beiden een verhouding hadden, het leidde zelfs tot een vervroegde discussie over de Europese lijst van het VB voor 2009.

Vanhecke zal die lijst trekken en zich zo vergewissen van een mooi maandloon zonder al te veel te moeten doen. De man kan gaan uitrusten in Straatsburg en daar genieten van een goede fles wijn en een boek. Om dat plaatje compleet te maken, zou hij het liefst ook Marie-Rose Morel aan zijn zijde hebben in het Europees parlement. Een aantal VB-kopstukken trekken de mogelijkheid van een gezamenlijke aanwezigheid van het "VB-koningskoppel" in het Europees parlement in twijfel.

Mogelijk zouden er slechts twee zetels te verdelen zijn, waardoor de familie-Dillen uit de prijzen zou vallen terwijl al jarenlang geweten is dat de familie-Dillen een Europees-maandloon-voor-het-leven als normale beloning zag voor haar rol in de opbouw van het VB.

De publicatie van enkele liefdesmails tussen Vanhecke en Morel in het weekblad Knack gooit opnieuw olie op het vuur. Eerder probeerde Morel de relatie angstvallig te ontkennen en daartoe plaatste ze zelfs een zoekertje op een datingsite op het internet. Een wel erg doorzichtige poging om alsnog die tweede plaats op de Europese lijst van het VB te bemachtigen. De mails zouden volgens het koningskoppel vervalst zijn in het kader van een vechtscheiding.

Eén van de mails werd ondertekend met "88, meer dan ooit". Een openlijke liefdesverklaring van Morel aan Hitler (de 8ste letter van het alfabet is de "h", in neo-nazikringen staat "HH" voor "Heil Hitler"). Het geeft meteen iets ironisch aan de poging van de VRT om van "Forel in botersaus" het lievelingsgerecht van Hitler te willen maken. Morelleke Forelleke ontkent in alle toonaarden.

In de mails wordt Dewinter "Lucifer" genoemd en zijn vrouw Lucrèce wordt "Lucrezia". Annemans wordt "een speciaal manneke" genoemd, "enerzijds de gematigde verzoener, anderzijds de rechtse ruziestoker." Vanhecke omschrijft het "echte VB-standpunt inzake homoseksualiteit: hoe meer homo's, hoe meer vrouwen voor mij." Morel zal het wellicht niet graag hebben gehoord.

De mails hebben op zich eigenlijk geen politieke relevantie. Indien het klopt dat Morel met "88" ondertekende, is dat wel een erg bezwarend feit. Maar het wordt moeilijk om dat te bewijzen. Wel opvallend is natuurlijk dat de geruchten steeds concreter worden en de reactie van het "koningskoppel" steeds meer lijkt op een potje paniekvoetbal.

1 opmerking:

yelloman zei

de 88 is CB-taal voor 'veel kusjes'.
Als ex-vrachtwagenbestuurder kent Vanhecke de CB-taal, dat hij ze anno 2008 in z'n liefdesbrieven gebruikt zegt veel over de tijdsgeest (jaren '80) waarin de man nog leeft.