24.10.08

Kom naar ons milieufestival!

Morgen organiseren we in Antwerpen ons eerste anti-kapitalistische milieufestival. Vanaf 14u zijn er discussies en een meeting. 's Avonds volgen optredens van verschillende groepen.

Er zijn vier discussies gepland in de namiddag. Om 14u beginnen we met discussies over klimaatveranderingen en voedselcrisis. Om 16u volgens discussies over energie en overbevolking. De discussies over energie en voedselcrisis wisselen van tijdstip.
We beginnen met een discussie over klimaatsverandering en het gebrekkige antwoord van de gevestigde partijen hierop. Deze discussie zal worden ingeleid door Matthias Vander Hoogstraete, onze jongerenverantwoordelijke in Gent. Daarnaast is er een werkgroep over de voedselcrisis die aan de huidige financiële crisis voorafging. Hier zal worden gesproken door Emiel Nachtegael.

De tweede reeks discussies omvat eveneens twee thema's. Een eerste discussie handelt over het idee dat er overbevolking is waarbij zal worden geprobeerd om daar een marxistisch antwoord op te geven. Deze discussie zal worden ingeleid door Geert Cool. Een andere discussie zal handelen over het energiebeleid onder het kapitalisme en ons antwoord daarop. Nu nationalisaties van banken geen taboe meer zijn, kan ook een nationalisatie van de energiesector geen probleem vormen. Deze discussie zal worden ingeleid door Kristof Bruyland. Telkens zal er uiteraard ook voldoende ruimte voor discussie zijn.

's Avonds volgt een meeting waarin onder meer het verzet tegen de Oosterweelverbinding aan bod zal komen. Een woordvoerder van Ademloos zal toelichting geven bij het protest tegen het prestigeproject van de Lange Wapper brug en de campagne voor een referendum. Verder zal er worden gesproken door Thomas van Internationaal Verzet Antwerpen en Jan Vlegels die het zal hebben over ons socialistisch alternatief.

Na de meeting wordt gefeest met optredens van enkele groepen uit het Antwerpse. De redactie van deze site ging op de internetpagina's van de verschillende groepen eens luisteren. Campina Reggae wordt één van de toppers van de avond. Deze groep begint geleidelijk aan een zekere bekendheid te verwerven en biedt een verfrissende en kritische vorm van reggae. Braindead Girlfriend brengt vrij harde muziek. "Freija en zonen" (één van die zonen kwam ons bekend voor vanop politieke activiteiten...) brengt een interessante mix aan stijlen van meer ingetogen liedjes tot stevige rock. Althans, dat was toch onze eerste indruk na het bezoeken van volgende sites:
Campina Reggae
Braindead Girlfriend
Freija en zonen

Geen opmerkingen: