30.7.07

Slecht weer? Jobstudenten op straat gezet

Lees hier hoe sommige werkgevers staan tegenover jongeren die werken: (artikel uit De Standaard)

Het slechte weer aan de Kust heeft de afgelopen maand aan minstens 25 jobstudenten hun baan gekost.

Het aantal jobstudenten dat deze zomer zijn vakantiejob verloor vanwege het slechte weer blijft toenemen. Jobwerking, een vzw die de belangen van jobstudenten verdedigt, kreeg al 25klachten binnen.

'Bijna allemaal van studenten die aan de deur zijn gezet vanwege het kwakkelweer', zegt Tom Lingier van Jobwerking. 'Zo werden bij een lunapark aan de Kust vijf jobstudenten ontslagen. Ook veel jobstudenten die als interim met weekcontracten werkten, werden na twee weken aan de deur gezet, terwijl hun vooraf nochtans gezegd was dat het de bedoeling was om daar een maand te blijven.'

Het is de eerste keer dat Jobwerking met dergelijke klachten te maken krijgt. 'De voorbije drie jaar gingen de klachten vooral over lonen die niet of niet op tijd werden uitbetaald', zegt Lingier.

Jobwerking helpt de jobstudenten nu in hun juridische procedure tegen hun werkgever. Zo eist de vzw dat de betrokken werkgevers de opzeg correct uitbetalen, al bedraagt die amper één dagloon voor contracten van minder dan één maand en drie werkdagen voor langere contracten.

Geen opmerkingen: