18.6.07

Sportjournalist over de Lijst-Dedecker

Afgelopen weekend gaf Hans Vandeweghe in De Morgen wat commentaar op het feit dat Ulla Werkbrouck werd verkozen in het federale parlement. De sportjournalist vroeg zich af: "Wat moet Ulla Werbrouck in godsnaam in dat federale Parlement gaan doen? Ze kent iets van sport, meer in het bijzonder van judo, maar sport is regionale materie en zal dat nog wel een eeuw of drie blijven. Ze zal zich laten coachen door Dedecker, las ik ergens. In wat dan wel? Goedgelovige, wanhopige atleten verraden, zoals Dedecker met Museeuw deed? Moeten we nu huilen of lachen om dat duo? Of gewoon heel erg bang worden?"

Misschien is het wel een geruststelling om te vernemen dat Ulla Werkbrouck moeilijk als "rechts" kan bestempeld worden. Volgens de sportjournalist weet ze wellicht zelf amper wat het verschil is tussen links en rechts. "Waarom het rechts zou zijn om op Ulla Werbrouck te stemmen, vroeg onze Walter Pauli zich af. Wat een vreemde vraag. Volgens mij kent ze niet eens het verschil tussen links en rechts (in de politiek). Eén keer heb ik met haar een zinnig gesprek gevoerd over iets anders dan sport en dat ging over taartbodems. Dat was in Lanzarote op de olympische stage, haar judotraining was afgelopen en we stonden samen naar het zwemmen te kijken. Het was niet rechts om op Ulla Werbrouck te stemmen, het was gewoon dom."

De loyauteit van Werkbrouck tegenover haar vroegere coach is natuurlijk mooi, zeker op een ogenblik dat het er niet zo goed uitzag voor Dedecker. Maar of het een goed idee is om via die weg tot politieke conclusies te komen, is een andere vraag...

Geen opmerkingen: