28.6.07

Dure taarten in Vlaamse regering

De nieuwe Vlaamse minister-president Kris Peeters staat voortaan aan het hoofd van de Vlaamse regering zonder ooit te hebben deelgenomen aan Vlaamse verkiezingen. Wellicht zal deze promotie gevierd worden met een aardig stukje taart. Op dat vlak heeft Peeters wel wat ervaring. In de zomer van 2006 werd bij het protest tegen het kappen van bomen aan Fort 3 in Borsbeek ook een taart gegooid naar Peeters toen deze de plannen voor Fort 3 bekend maakte. Hierop werd klacht ingediend tegen de taartengooier die werd veroordeeld tot een boete van 550 euro... Dat is hoe Peeters omgaat met iedere betwisting of actie tegen zijn beleid. De aanwezigen op het feestje voor zijn promotie zijn gewaarschuwd: ze kunnen best voorzichtig zijn bij het verorberen van de taart en vooral als ze in de buurt van Peeters zitten. Een beetje morsen is rap gebeurd, maar kan zware gevolgen hebben.

2 opmerkingen:

Alexander zei

Toffe blog, hier.
Peeters komt inderdaad nogal makkelijk op dat postje terecht. De tsjeven rulen dan ook all the way, tegenwoordig, en zoveel valt er niet tegen in te brengen.
Anti-kapitalistisch, is dat dan communistisch?

Ronny zei

Op http://www.marxisten.blogspot.com vind je ook een passende cartoon over de nieuwe Vlaamse tsjevenkeizer.

Als antwoord op Alexanders vraag: anti-kapitalistisch betekent niet per definitie 'communistisch' of liever 'marxistisch'...Internationaal Verzet sluit aan bij de bredere antikapitalistische ideeën zoals die aanwezig zijn bij de militante 'andersglobalisten' die zoals je misschien weet een hele diversiteit aan politieke stromingen herbergen.

De initiatiefnemers van Internationaal Verzet zijn wel degelijk 100% marxisten (LSP: www.socialisme.be)We gebruiken liever deze term of 'linkse socialisten' in plaats van 'communisten'aangezien we ons niet willen associëren met de stalinistische dictaturen uit het verleden (Sovjetunie, Oostblok...) Er is wel degelijk een internationale basisdemocratische links-oppositionele stroming in het socialistische kamp dat doorgaans het etiket 'Trotskisme' op krijgt. En in dat kamp heb je dan weer verschillende stromingen...geen stalinistische eenheidskoek dus.