9.5.07

Toch zwaardere straffen tegen gewelddadige nazi-skins in Tienen

De eerdere lichte straffen tegen de gewelddadige nazi-skins die in Tienen een Roma-zigeuner in het ziekenhuis sloegen, zijn in beroep gelukkig omgezet in zwaardere straffen.

Gelezen op VRT-nieuws.net:

Vier skinheads die vorig jaar enkele racistische aanvallen pleegden in Tienen, hebben in beroep zwaardere straffen gekregen. Twee van hen waren ook betrokken bij de steekpartij waarbij een Slovaakse jongen zware verwondingen opliep.

De correctionele rechtbank in Leuven legde het viertal in eerste aanleg werkstraffen op. Maar het parket-generaal eiste zwaardere straffen. De twee hoofdbeklaagden kregen vandaag vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Zij waren in augustus vorig jaar bij het groepje dat een Slovaakse jongen aanviel, die door een minderjarige in de buik werd gestoken.Een derde man kreeg drie jaar cel, een vierde 200 uur werkstraf, waarvan telkens de helft met uitstel. Zij richtten net als de hoofdbeklaagden allerhande vernielingen aan met zelfgemaakte bommen. Zo bekogelden ze het Tiense belanstingkantoor.

De veroordeelden mogen geen enkel contact meer hebben met extremistische groeperingen. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding is tevreden met de snelle afhandeling van deze zaak, want nog geen acht maanden na de racistische feiten kennen de daders hun definitieve straf al.

Geen opmerkingen: